belka tył kilka pytań

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gizmo78
    Classic
    • 2007
    • 13

belka tył kilka pytań

Właśnie wróciłem z Piotrkowa i jestem zadowolony. Razem z klimatyzacją Panowie zmienili mi też chłodnice bo była nieco zjedzona a akurat przód auta był rozebrany. Całość zajęła niecałe 12h.
    Przy okazji - polecam restaurację Hospoda Vojak Svejk przy Szewskiej. Pyszne jedzenie i miła atmosfera!
  • daroo
    Rider
    • 2006
    • 315

belka tył kilka pytań

jak w temacie kupiłem używaną kpl.belkę do swojej octy po rozebraniu hamulców i zdjęciu tarcz mam wrażenie że prawa piasta względem lewej jest nieco odchylona na zewnątrz,pytanie brzmi czy to tak powinno być :?: belka raczej zgięta nie jest bo to solidny kawał żelastwa czy ktoś zauważył coś takiego wcześniej :?: bo jeśli nie powinno tak być to czeka mnie przekładka piast co niestety wydłuży operację
    AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Zamieszczone przez daroo
      belka raczej zgięta nie jest bo to solidny kawał żelastwa
      solidny, ale na prawdę da się to wygiąć - wiem co mówię :wink:
      Octavia

Komentarz

• daroo
        Rider
        • 2006
        • 315

Ja wiem że wszystko da się wygiąć 8) oglądałem ją ze sto razy i nie widać żeby gdzieś było wybrzuszenie lub wklęsłość może to moje subiektywne odczucie bo np. blacha kotwiczna może być odgięta.No nic jutro obejrzy to mój mechanik i pomyślimy co dalej bo już się zdecydowałem na ten swap hamulców więc w najgorszym razie będziemy przekładać wszystko na istniejącą bazę :?
        AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• krzysiek13
          L&K
          • 2010
          • 1155

daroo, załóż na nią koła i po prostu pomierz starannie metrówką odległości między rantami felg Na oko, wiadomo, nic nie widać, a zwykłą metrówką zweryfikujesz pi razy drzwi czy jest prosta.
          Octavia

Komentarz

• daroo
            Rider
            • 2006
            • 315

zmierzona jednak krzywa :evil: ale no prob.chodziło o heble a nie belkę tyle że więcej roboty z przekładaniem gratów będzie BTW szkoda że ten handlarz nie ma strony w necie bo bym mu opinię odpowiednią wysmażył :twisted: wiem wiem to shrott nie service ale nie powinien oferować takiego towaru jako sprawny bo to mało eleganckie jest
            AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

Pracuję...